T'interessa

Banner Bandera Europea

Economia_Linea_2_2

Economia_Linea_2_2

Les TIC constituïxen un sector especialment rellevant a la Comunitat Valenciana i amb un enorme potencial de creixement. Segons dades d'AETIC, el sector TIC suposa el 9,5 per cent del PIB regional i se situa clarament entre els més significatius de l'economia valenciana (9,77 per cent del PIB espanyol).

Quant a nivell de negoci, segons un informe de l'Observatori Nacional de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació (ONTSI), el sector espanyol de les TIC i els continguts va aconseguir en 2012 una xifra de negoci de més de 100.000 milions d'euros dels quals prop del 10 per cent van correspondre a la Comunitat.

Tots els agents empresarials de la cadena de valor del sector estan presents a la Comunitat Valenciana. En termes de nombre d'empreses, es comptabilitzen més de 2.100 empreses de l'hipersector TIC (components, electrònica de consum, electrònica professional, telecomunicacions, tecnologies de la informació i continguts digitals), el 8,9 per cent del total a Espanya, que ocupen més de 26.000 contractats.

Donada la importància del sector TIC com a activitat econòmica d'alt valor afegit i pel seu efecte de millora de la competitivitat en la resta de sectors, és propòsit decidit de la Generalitat enfortir el pes i la presència de l'hipersector TIC en l'economia valenciana. Per a això, la Generalitat prioritzarà les accions per a la seua especialització i consolidació.

Imagen Economia

Economia