T'interessa

Banner Bandera Europea

Economia_Linea_2_5

Economia_Linea_2_5

Les telecomunicacions són considerades l'oxigen per al creixement econòmic. Segons la vicepresidenta de la Comissió Europea el desplegament de xarxes de banda ampla oferix noves oportunitats que impulsen l'economia. S'estima que un augment percentual de 10 punts en banda ampla genera entre un 1 i un 1,5 per cent de creixement econòmic. Així mateix, el desplegament de xarxes ultraràpides (xarxes NGA o de nova generació) està cridat a provocar un important impacte en la creació d'ocupació i s'estima en 2 milions d'ocupacions per a 2020.

Per això l'Agenda Digital per a Europa definix uns ambiciosos objectius en matèria de banda ampla, per als quals la Comissió Europea estima que el sector privat hauria d'invertir a Espanya uns 23.000 milions d'euros:

  • Banda ampla bàsica per al cent per cent de la població en 2013.

  • El cent per cent de població hauria de tindre cobertura a 30 Mbps en 2020 (alta velocitat).

  • La meitat de les llars haurien d'estar connectades a 100 Mbps en 2020 (molt alta velocitat).

En l'última dècada la Comunitat ha avançat de manera destacada en el desplegament de xarxes de banda ampla en el territori i oferix una bona cobertura, tant per a ciutadans i empreses com per a les Administracions. Però la Generalitat Valenciana és plenament conscient dels reptes i de l'esforç inversor que suposa l'evolució tecnològica d'estes infraestructures cap a les xarxes d'alta i molt alta velocitat, les xarxes de banda ampla de nova generació.

Per això, partint de què les xarxes seran desplegades fonamentalment per la iniciativa privada, l'Agenda Digital de la Comunitat Valenciana conté una sèrie d'actuacions, destinades a eliminar obstacles i afavorir el desenrotllament tant de l'oferta com de la demanda de servicis de banda ampla, i utilitzarà allí on es requerisca, mecanismes de col·laboració publicoprivada. Tot això per a aconseguir tant la millora contínua de les infraestructures i xarxes existents, d'acord amb els nous paradigmes tecnològics, com un aprofitament cada vegada major per part de la ciutadania i les empreses. 

Imagen Economia

Economia