T'interessa

Banner Bandera Europea

Vídeo presentació

Agenda Digital de la Comunitat Valenciana

Botón Descargas

Notícies

Ves enrere Llombart: 'Les tecnologies mòbils aplicades a la salut són una realitat amb beneficis importants'

Llombart: 'Les tecnologies mòbils aplicades a la salut són una realitat amb beneficis importants'

Llombart: 'Les tecnologies mòbils aplicades a la salut són una realitat amb beneficis importants'

El conseller de Sanitat, Manuel Llombart, ha destacat hui que les noves tecnologies són una realitat amb beneficis importants per al professional sanitari, per als sistemes de salut i inclús per als pacients, encara que ha de tindre's en compte la reticència d'una part de la societat a estes novetats. Llombart ha fet estes declaracions en el XVIII Congrés d'Informàtica de la Salut, que es fa a Madrid entre el 16 i el 18 de febrer davall el lema Mobile-Health, realitat o futur?.

Segons Llombart, la medicina i la gestió de sistemes sanitaris viuen una autèntica revolució tecnològica des de la implantació fa una dècada de l'e-Health, és a dir, des de l'ús de les TIC en el control de la salut, que s'ha traduït en una sèrie de millores associades al seu bon ús, fins a la seguretat del pacient a l'hora de prescriure fàrmacs a través de sistemes electrònics o de monitoritzar els tractaments implantats. D'esta manera, ara a Espanya pràcticament totes les comunitats autònomes integrades en el Sistema Nacional de Salut gestionen de manera electrònica les històries clíniques, la recepta mèdica, la targeta sanitària o la cita prèvia.

Per al titular de Sanitat, la mobile-Health (tecnologies mòbils aplicades a la salut) "és ja una realitat tangible, encara que la seua implantació en el sistema sanitari serà progressiva". D'esta manera, nous mecanismes estan a disposició d'organitzacions i de professionals sanitaris i, en general, s'utilitzen amb bons resultats. Són un suport indubtable al professional en la seua labor diària i augmenten l'eficiència dels sistemes sanitaris.

Segons Llombart, "el nostre objectiu és proveir als professionals sanitaris de les millors ferramentes de treball i de gestió perquè puguen proporcionar al ciutadà una atenció cada dia més eficaç, de major qualitat i més eficient. Al mateix temps es facilita a la ciutadania l'accessibilitat a elements que faciliten la seua relació amb el sistema sanitari". Esta aposta per les noves tecnologies es materialitza en projectes ja implantats o en desenrotllament, com la història clínica electrònica, la digitalització de la imatge radiològica, els sistemes de gestió hospitalària Orion Clinic i Orion Logis, el sistema de gestió d'atenció ambulatòria Abucasis II, els programes de gestió econòmica Cobra o Compás o el gestor de la recepta electrònica Gaia.

Més de 275 milions invertits en sistemes d'informació des de 2009

Enguany 2015 la Generalitat dedicarà quasi 37 milions d'euros a mantindre, incrementar i millorar els sistemes d'informació de tota la xarxa pública sanitària valenciana. A esta quantitat s'afegixen els més de 240 milions d'euros dedicats a este fi des de 2009, "la qual cosa demostra la forta aposta que fa el Govern valencià per la introducció de les noves tecnologies en les nostres institucions sanitàries", ha ressaltat Manuel Llombart.

Gràcies a esta inversió, ha continuat el conseller, "és possible obtindre cita amb el metge de família o el pediatre a través d'Internet, SMS, portal vocal o per mitjà dels punts d'atenció Punt Salut repartits en diversos punts de la nostra Comunitat; la connexió entre l'atenció primària i l'especialitzada, possible a través del sistema d'informació Abucasis, permet donar cita al pacient amb l'especialista des d'atenció primària; també permet sol·licitar proves de laboratori i la consulta i la incorporació directa dels resultats; al seu torn la recepta electrònica aporta majors garanties de seguretat per al pacient, i en el cas dels pacients crònics, els evita visites innecessàries a les consultes. I també comporta avantatges per als metges perquè reduïx la burocràcia en les seues consultes".

Finalment, Llombart ha destacat que "des del Govern valencià continuarem apostant per la implantació i el desenrotllament de les tecnologies de la informació i la comunicació. El nostre principal repte", ha continuat, "és la consolidació d'una base tecnològica, la implantació en tot l'àmbit geogràfic d'uns sistemes informàtics cada dia més evolucionats que permeten, en un futur, introduir les noves ferramentes de la m-health ".