T'interessa

Banner Bandera Europea

Vídeo presentació

Agenda Digital de la Comunitat Valenciana

Botón Descargas

Notícies

Ves enrere Les empreses de la Comunitat obtenen un retorn econòmic de 33 milions d'euros de projectes de R+D+i finançats per la Comissió Europea

Les empreses de la Comunitat obtenen un retorn econòmic de 33 milions d'euros de projectes de R+D+i finançats per la Comissió Europea

Les empreses de la Comunitat obtenen un retorn econòmic de 33 milions d'euros de projectes de R+D+i finançats per la Comissió Europea

Les empreses de la Comunitat Valenciana han obtingut entre 2014 i 2015 un retorn econòmic de 33 milions d'euros de projectes de recerca, desenvolupament tecnològic i innovació finançats per la Comissió Europea dins del Programa Marc de Recerca i Innovació de la Unió Europea (H2020).

D'aquests 33 milions d'euros, més de 12 milions corresponen a 43 projectes amb un alt potencial innovador i creixement internacional desenvolupats en la seua majoria per xicotetes i mitges empreses de la Comunitat a través de la convocatòria Instrument PIME de la Comissió Europea.

Aquests més de 12 milions d'euros representen el 15% del retorn de tota Espanya "el que dóna una idea- segons Júlia Company- de l'actives que són les Pimes de la Comunitat en temes d'innovació. Invertir en innovació és invertir en valor afegit i afavoreix la creació de riquesa i ocupació".

La convocatòria Instrument PIME de la Comissió Europea recolza a aquelles pimes que tinguen l'ambició de créixer, desenvolupar-se i internacionalitzar-se a través d'un projecte d'innovació de dimensió internacional.

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ajuda a les PIME a participar en la convocatòria Instrument PIME amb assessorament especialitzat i una línia de subvencions perquè aquestes puguen sufragar els costos de preparació de propostes.

Dins d'aquest assessorament l´IVACE ha organitzat una jornada amb la finalitat de donar a conèixer a les empreses les claus per a la preparació de propostes a aquesta convocatòria europea.

La directora general de l´IVACE, Júlia Company, ha destacat durant la inauguració d'aquesta jornada la millora experimentada en els dos últims anys per la Comunitat en els indicadors de participació i èxit en el Programa Instrument PIME pel que fa al Programa Marc anterior.

"La Comunitat Valenciana- ha dit Company- ha recuperat pes sobre el conjunt de l'Estat,passant d'uns retorns econòmics del 6,5% al 8,1% sobre el total nacional el que situa a la Comunitat en la línia de l'objectiu marcat per al 2020 d'aconseguir una taxa de retorn del 10%".

En aquest sentit Company ha indicat que la Conselleria d'Economia Sostenible està treballant per a acostar i impulsar la innovació en totes les empreses de la Comunitat; per a afavorir la transferència real del coneixement des dels organismes de recerca cap a les empreses; per a desenvolupar empreses amb major dimensió en tots els àmbits; per a potenciar la incorporació de noves tecnologies en les indústries per a la seua evolució cap a l'i.4.0; i per a modernitzar les microempreses dels sectors productius tradicionals per a asseure les bases que permeten impulsar d'aquesta manera la seua aposta per la innovació.

Fases de la convocatòria Instrument PIME

La convocatòria Instrument PIME es divideix en tres fases. En una primera fase les pimes reben finançament per a estudiar la viabilitat científica o tècnica i el potencial comercial de la seua idea a fi de desenvolupar un projecte innovador. Un resultat positiu d'aquesta primera fase és molt important perquè l'empresa puga sol·licitar nou finançament en el marc de les fases següents.

En la segona fase, la més exigent, es recolza la recerca i el desenvolupament de proves, prototips o processos innovadors pilot entre uns altres per a acostar el projecte cap a la fase de mercat.

En última fase no hi ha finançament directe sinó que se li facilita a l'empresa l'accés a capital privat i a entorns facilitadors en matèria de comercialització.